سبد کالا باز هم خبرساز شد/ این بار با تخممرغ و پنیر فاسد!
- دوشنبه, اسفند ۵, ۱۳۹۲, ۱۲:۳۸
- اقتصاد ایران, نوار تصاویر, گالری عکس, یارانه و سبد کالا
- 801 views
- ثبت نظر

به گزارش جهان به نقل از اقتصادپرس، با وجود گذشت چند هفته از توزیع سبد کالا، مشاهدات میدانی نشان میدهد هنوز هم صفهایی برای دریافت این سبد وجود دارد و این بار مردم هنگام دریافت آن با پدید جدیدی مواجه میشدهاند؛ پدیدهای به نام نزدیک بودن زمان انقضای کالا.
ماجرا از این قرار است که برخی از افراد پس از دریافت این سبد حمایتی متوجه شدند که تاریخ مصرف تخممرغها و همچنین دو بسته پنیر اهدایی بسیار کوتاهمدت است و حداکثر با در چند روز آنها را به مصرف برسانند.
این در حالی است که برخی از کسانی که این سبد را دریافت کردهاند نیز نسبت به کیفیت پایین مرغهای منجد گلایه داشته و آن را مناسب شأن خانوارهای ایرانی نمیدانند.
در چند هفته گذشته دولت بارها تاکید کرده بود که سعی میکند موارد نقص را از بین ببرد، اما متاسفانه همچنان این قصه ادامه دارد.
هرچند رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی کشوری اینگونه مسائل را رد میکند و میگوید: کالاهای موجود در سبدها تنها برای این کار تولید نمیشوند، بلکه در نظر بگیرید اگر قرار نبود به این صورت بین مردم توزیع شود، به حتم باید در فروشگاهها فروخته میشد.
قاسم علی حسنی در گفتوگو با اقتصادپرس میافزاید: مدت زمان کوتاه در مورد تخممرغ ممکن است پیش آید، زیرا این محصول با توجه به تاریخ روز عرضه میشود.
وی تصریح میکند: در مورد پنیر این مساله را به شدت تکذیب میکنم و هرکس که اعتراضی دارد، میتواند جنس دریافتی را به اتحادیه عودت دهد.
حسنی در مورد کیفیت مرغهای منجمد نیز بیان میکند: تجربه نشان داده وقتی جنسی ارزان و یا رایگان است معمولا میزان اعتراض نسبت به آن نیز افزایش مییابد، بنابراین میتوان گفت توزیع اجناس رایگان سبب شده تا سطح توقعات بالا رود.
حسنی ادامه میدهد: اتحادیه به هیچ عنوان در مورد وزن، تعداد و حتی نوع اجناس مسوول نیست، زیرا مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت آنها را تعیین کردهاند.
وی خاطرنشان میکند: حتی در مورد نوع اجناس سبد دوم که قرار است تغییر کند، ما نقشی نداشته ایم.
ماجرای سبدها حتی به اینجا هم ختم نمیشود، زیرا مساله در برخی فروشگاهها هموطنان مشاهده کردهاند که اگر وزن مرغ حتی ۱۰۰ گرم بیشتر از ۴ کیلوگرم باشد، پرداخت مابهالتفاوت وزن آن الزامی است. حال این سوال پیش میآید که اگر مرغهای دریافتی وزنی کمتر ازمقدار مصوب داشته باشند، آیا فروشگاهها هزینهای را به مردم پرداخت خواهند کرد یا خیر.
نکته منفی دیگر در کارنامه توزیع سبد کالا، کمتر بودن وزن برخی اجناس است. برای نمونه در بعضی فروشگاهها روغن مایع به وزن ۸۱۰ گرم اعطا میشود که مجموع دو روغن از وزن مصوب ۱.۸ کیلوگرم روغن نباتی مایع ۱۸۰ گرم کمتر است.
حال میتوان محاسبه کرد که در مرحله نخست قرار بود ۱۰ میلیون سبد کالا به مردم اهدا شود با یک حساب سرانگشتی میتوان نتیجه گرفت که یک میلیون و ۸۰۰ کیلوگرم روغن در سبد اول به مردم داده نشده است که ارزش آن در حدود ۸ میلیارد تومان میشود.
البه وضعیت وزن در سایر کالاها نیز این گونه است و مردم از پایین بودن وزن اجناسی مانند تخممرغ و مرغ نسبت به وزن مصوب گلایه دارند و حال وزارت صنعت، معدن و تجارت باید پاسخ دهد چرا با وجود مشخص شدن صورت مساله، مشکلات همچنان پابرجاست؟