دلایل افت شاخص بورس چیست؟
- چهارشنبه, اسفند ۲۱, ۱۳۹۲, ۱۲:۱۵
- بانک،بیمه و بورس, نوار تصاویر, گالری عکس
- 905 views
- ثبت نظر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مهرورزی: بازار سرمایه در روزهای پایانی سال حال و روز خوبی ندارد و با وجود نوسان بسیار در ۱۰ روز گذشته مسیر سقوط را در پیش گرفته است. البته همواره کاهش شاخص بورس در روزهای آخر سال اتفاقی طبیعی محسوب میشود اما امسال با سالهای گذشته بسیار متفاوت بوده است
چرا که کاهش چند هزار واحدی شاخص یک رکورد به حساب میآید. روز گذشته شاخص کل بورس با ادامه روند نزولی به کانال ۷۶ هزار واحد بازگشت و ارزش روز بازار نیز به کمتر از ۳۷۵ هزار میلیارد تومان رسید. با وجود تداوم اجرای رویه حمایتی سازمان بورس و مصوبه اخیر سازمان بورس برای افزایش میزان اعتباردهی به حقوقیها، تقاضای بازار هنوز تحریک نشده و همچنان عرضهها از تقاضا پیشی گرفتهاند. براساس این گزارش، در پایان معاملات دیروز شاخص بورس با افت ۶۳۷ واحدی به کانال ۷۶ هزار واحد بازگشت و ارزش روز بازار نیز به مرز ۳۷۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. حجم معاملات نیز با کاهش قابل توجهی به دادوستد ۴۱۸ میلیون و ۴۲۱ هزار سهم رسید و ارزش معاملات دیروز هم کمتر از ۱۸۴ میلیارد تومان بود. سرمایهگذاری غدیر، هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیجفارس، پالایش بندرعباس، ملی صنایع مس ایران، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تامین، مخابرات ایران، نفت و گاز پارسیان، پالایش نفت تبریز، توسعه معادن و فلزات، بانک پارسیان، بانک صادرات، سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی، سایپا، سرمایهگذاری خوارزمی و پتروشیمی پردیس به عنوان شرکتهای بزرگ بورسی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشتند.
بورس اوراق بهادار تهران دیروز شاهد کاهش قیمت سهام بسیاری از شرکتهای خود بود که در این میان نیروکلر، کمک فنر ایندامین، گسترش صنایع و خدمات کشاورزی، تراکتورسازی ایران، تولیدی کاشی تکسرام، لعابایران، گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو، پگاه آذربایجان غربی، کارخانجات تولیدی شهید قندی، دادهپردازی، سرمایهگذاری شاهد، پارس دارو، باما، شیشه همدان، کیمیا دارو، ایران دارو، کنترل خوردگی تکینکو، آلومینیوم، داروسازی کوثر، فرآوردههای نسوز ایران و ایرانتایر از جمله نمادهایی بودند که بیشترین کاهش قیمت را داشتند. در فرابورس شاخص با افت ۴ واحدی به مرز ۷۳۰ واحد رسید که بیشترین تاثیر منفی را بانک گردشگری، هلدینگ صنایع معدن خاورمیانه، نیروگاه عسلویه مپنا، پالایش نفت لاوان، بانک دی و ذوبآهن اصفهان داشتند. در این بازار توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی، تدبیرگران فارس و خوزستان، توسعه و عمران استان کرمان، بانک گردشگری، قند شیروان قوچان و بجنورد، پخش البرز و تولید برق عسلویه مپنا بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
تشریح دلایل افت شاخص بورس
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: فرسایشیشدن روند نزولی حرکت شاخص با تداوم دستورالعمل محدودیت معاملات سهام موضوعی قابل پیشبینی بود و تا زمانی که این قانون برداشته نشود حقوقیها به بازار سرمایه بازنمیگردند. جواد سنگینیان در گفتوگو با تسنیم درباره افت پیدرپی این روزهای شاخص بورس گفت: یکی از دلایل این اتفاق، سلیقهای عملکردن مدیران و تصمیمگیران بازار سرمایه است که با تصمیمات بدون برنامه خود نشان میدهند که اعتقادی به اصول بازار ندارند. این کارشناس بازار سرمایه افزود: وقتی به شخص حقیقی یا حقوقی گفته میشود که سهم نفروش، این موضوع مساوی است با نقض حقوق مالکیت در بورس که پیامد آن ایجاد بحران نقدینگی در بازار سرمایه، ترس سرمایهگذاران برای خریدوفروش سهام، فرار سرمایه از بورس و ترس نقدشوندگی سهام است. وی اضافه کرد: ادامهدار و فرسایشیشدن روند نزولی حرکت شاخص با تداوم دستورالعمل محدودیت معاملات سهام موضوعی قابل پیشبینی بود و تا زمانی که این قانون برداشته نشود حقوقیها به بازار سرمایه بازنمیگردند و بورس نیز شاهد روند متعادل و عادی خود نخواهد بود. این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: محدودیت معاملات در بورس باعث شده تا نقدینگی از بازار سرمایه خارج شود و به سمت بانکها برود. البته قسمتی از نقدینگی بورس هم در حال حاضر به سمت خریدوفروش اوراق مشارکت متمایل شده است. سنگینیان با انتقاد از دستورالعمل بورس درباره محدودیت معاملات سهام گفت: با این قانون در حال حاضر کارگزاریها عملا غیرفعال شدهاند؛ چرا که وقتی نمیتوانند سهامی را بفروشند در پی آن نقدینگی برای خرید سهام ندارند و آن میزان از نقدینگی موجود خود را نیز به دلیل ادامهدار بودن کاهش شاخص بورس و افت قیمت سهام در حال انتظار نگه میدارند. وی اضافه کرد: با وجود خبرهای خوش منتشر شده از توافقات هستهای و رفع تحریمها، کاهش چشمگیر نوسانات بازارهای رقیب بازار سرمایه نسبت به سال گذشته، روشنشدن وضعیت نرخ خوراک پتروشیمیها و رفع اثرات آن بر بورس و مسائلی از این دست انتظار میرود بازار سرمایه معاملات متعادلی را این روزها به خود ببیند اما تصمیمات مدیران سازمان بورس مانع از این اتفاق در بازار سرمایه شده است. این کارشناس بازار سرمایه گفت: در همه اقتصادها و بورسهای دنیا وقتی بحران ایجاد میشود متولیان اقتصادی آن کشور با اعمال بستههای تشویقی سعی در کاهش بحران و بازگشت اقتصاد و بازار به شرایط عادی دارند اما در کشور ما وقتی بحرانی بهوجود میآید با ایجاد و وضع قوانین محدودکننده به تداوم شرایط بحرانی دامن زده میشود.