رئیس کل بانک مرکزی: روند کاهش تدریجی نرخ ارز ادامه می یابد
- شنبه, دی ۱۴, ۱۳۹۲, ۳:۵۶
- ارز،طلا و سکه, نوار تصاویر, ویژه, گالری عکس
- 717 views
- ثبت نظر
رییس کل بانک مرکزی با بیان این که ذخایر کالاهای اساسی در کشور در سطح اطمینان بخشی است ،از مرتفع شدن نگرانی ها درمورد ذخایر کالاهای اساسی در شرایط ابتدای دولت یازدهم خبرداد و تاکید کرد که روند کاهش تدریجی و منطقی نرخ ارز با کاهش شدت تحریم ها در ماه های آتی ادامه می یابد. به گزارش خراسان، ولی ا… سیف که به عنوان سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه دیروز به مصلای تهران رفته بود با تبیین راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی در کشور، با بیان این که بانک مرکزی از ابزار خود برای تحریک اقتصاد استفاده کرد و با رویکرد موثردر ارتباط با دولت نقش بی بدیلی برای تامین مالی اقتصاد و اجرای طرح های توسعه ای ایفا کرد؛گفت: درهمین راستا بانک مرکزی برای خروج از شرایط رکود تامین مالی ۵۰ طرح عظیم دولتی و غیردولتی را با استفاده از منابع خارجی در دست اقدام دارد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به الزام بانک ها برای تفکیک منابع قرض الحسنه و استفاده از آن برای مصارف تعیین شده این بخش ، گفت: بر همین اساس با ایجاد سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تا کنون ۵ میلیون فقره تسهیلات به مبلغ ۱۲۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است . رییس کل بانک مرکزی با بیان این که ، این بانک در صف نخست تحریم های فزاینده خارجی قرار دارد، اظهارداشت:در این راستا بخشی از تلاش های بانک مرکزی به حفظ تعادل بازار ارز و کنترل آن معطوف شد و بانک مرکزی مجموعه اقداماتی را به انجام رسانده ضمن آن که متناسب با تشدید تحریم ها در روابط کارگزاری های بین المللی نیز تجدید نظر می شود .
سیف از بروز نشانه های بازگشت نقدینگی اقتصاد به سمت تولید خبر داد و تصریح کرد: این امر در نتیجه چشم انداز فضای مثبت بخش تولید است و شتاب تورم نقطه به نقطه از خرداد ماه با ۴۵٫۱ درصد رو به افول گذاشته و شاخص بهای کالا ها و خدمات مصرفی در پایان آبان ۹۲ به ۲۹٫۶ درصدکاهش یافته است. به گفته وی، میانگین نرخ تورم ۱۲ ماهه از ۴۰٫۴ درصد در مهر ماه به ۳۹٫۳ درصد در آذر ماه کاهش داشته است. رییس کل بانک مرکزی گفت: مجموعه تحولات شاخص های بها این انتظار را ایجاد می کند که نرخ تورم در ماه های آتی کاهشی باشد.
وی با بیان این که ، شاخص بهای اقلام خوراکی و آشامیدنی از آبان ماه کاسته شده و امید می رود شدت احساس تورم مرتبا کمتر شود، اظهارداشت: کاهش نوسانات نرخ ارز از دستاوردهای ارزشمند است و بررسی تحولات نرخ دلار نشان دهنده کاهش تدریجی و منطقی قیمت است.رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه با کاهش نوسانات نرخ ارز و برقراری ثبات نسبی در بازار ارز در ماه های اخیر روبه رو بودیم، گفت: این مسئله نشان می دهد کاهش تدریجی و منطقی نرخ دلار با کاهش شدت تحریم ها در ماه های آتی ادامه می یابد. سیف تصریح کرد: بانک مرکزی خود را نسبت به تامین کالاهای اساسی در وضعیت مطلوب متعهد می داند ضمن آن که حفظ پایداری بازارها و مراقبت ازشکل گیری موج جدید سفته بازی از نقاط اهتمام بانک مرکزی است . سخنگوی شورای پول و اعتبار تصریح کرد: همچنین در راستای اتخاذ راهبرد اقتصاد مقاومتی ، حفظ آمادگی برای تقویت اقتصاد کلان ، زمینه سازی تدریجی برای تک نرخی شدن ارز و تثبیت انتظارات در برنامه میان مدت بانک مرکزی است .
در همین حال روز چهارشنبه هفته گذشته نرخ دلار مجدد به کمتر از ۳ هزار تومان بازگشت. به گزارش مهر، نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم روز چهارشنبه در بازار ۸۶۵ هزار تومان، نیم سکه ۴۴۳ هزارتومان، ربع سکه ۲۷۸ هزارتومان و گرمی ۱۷۰ هزار تومان اعلام شد. در همین حال، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش ۲۹۹۰ تومان، هر یورو را ۴۱۱۰ تومان، هر پوند را ۴۹۴۰ تومان و هر درهم امارات را ۸۲۶ تومان اعلام کردند.