پیشبینی قیمت مسکن تا پایان ۹۴

مسکنافزایش احتمالی قیمت مسکن در نیمه دوم امسال به گونه‌ای خواهد بود که همچنان ارزش واقعی آپارتمان‌ها –مقایسه نرخ رشد اسمی قیمت مسکن با نرخ تورم عمومی- سطح منفی خود را حفظ می‌کند اما از سال آینده در صورت ادامه رشد، این سطح مثبت خواهد شد.

در تیر ماه امسال قیمت اسمی واحدهای مسکونی در تهران به‌طور متوسط ۵ درصد نسبت به تیر ماه پارسال کاهش یافت اما از ارزش واقعی این نوع املاک -با توجه به تورم نقطه به نقطه ۲/ ۱۴ درصدی در این ماه- حدود ۱۹ درصد کاسته شد.

در فاصله ابتدای سال۹۴ تا پایان تیر ماه، ارزش اسمی واحدهای مسکونی شهر تهران ۶/ ۳ درصد کاهش یافت که به معنی زیان سرمایه‌گذاران و سفته‌بازان ملکی طی این مدت است و نشان می‌دهد کسانی که ابتدای امسال آپارتمان در تهران خریداری کردند تا امروز نه تنها سود به دست نیاورده‌اند که تا این لحظه با زیان حدود ۴ درصدی مواجه شده‌اند.

در چنین فضایی که تا چند ماه آینده نیز پایدار خواهد بود، ورود تقاضای سرمایه‌ای به بازار ملک در عمل به ضرر این گروه تمام خواهد شد. این هشدار –زیان سفته‌بازی مسکن- در شرایطی از روی آمارهای رسمی مطرح می‌شود که احتمال می‌رود در ماه‌های آینده بخشی از نقدینگی‌ها از برخی بازارها همچون طلا و سکه به سمت بازارهای بلندمدت سرمایه‌گذاری همچون ملک و زمین سرازیر شود.

مطالب پیشنهادی :

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2026 میهن نرخ. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی