بررسی نوسانات شاخص بورس
- چهارشنبه, آبان ۲۸, ۱۳۹۳, ۱۲:۰۰
- بانک،بیمه و بورس, نوار تصاویر, گالری عکس
- 822 views
- ثبت نظر
بر اساس اخبار منتشر شده از پرتال بورس کشور در جریان معاملات روز سه شنبه ، شاخص کل بورس با رشد ۳۵ واحدی به ارتفاع ۷۵ هزار و۹۶۶ واحد صعود کرد ه است.
شاخص بورس به توازن رسید/علت افت و خیز در روزهای گذشته چه بود؟
افت وخیز بازار در روز های گذشته از کشمکش میان عوامل مثبت و منفی اثرگذار بر روند شاخص کل بود که درنهایت با غلبه کم رمق عوامل منفی برعوامل مثبت پایان یافت. بازار در هفته اخیر از سویی تحت تاثیر انتشار برخی اخبار مثبت از مذاکرات هستهیی بود و از سوی دیگر از برخی اخبار منفی همچون روند کاهشی قیمت نفت اثر پذیرفت .
در تازه ترین رویدادهای مرتبط با مذاکرات هستهای، دولت اوباما به کنگره امریکا هشدار داده و از اعضای مجلسین سنا و نمایندگان خواسته است با پرهیز از قضاوتهای عجولانه، منتظر جزییات این مذاکرات باشند؛همزمان جزییات بیشتری از رایزنی دیپلماتهای اروپایی حاضر در واشنگتن با اعضای کنگره امریکا برای دستیابی به توافق جامع با ایران منتشر شد ؛ معاون وزیرخارجه روسیه نیز روزشنبه گفته بود: «معتقدم نه تنها شانس برای کسب توافق تا ۲۴ماه نوامبر (۳آذر) وجود دارد بلکه این امکان زیاد است.» اگرچه انتشار چنین خبرهایی منجر به تغییر جهت نماد گروههای بانکی و خودرویی و بازگشت آنها به مدار رشد شد اما به احتمال زیاد فعالان بازار سرمایه تا زمان برگزاری دورجدید مذاکرات هستهیی در سوم آذر شاهد انتشار اخبار مثبت و منفی متعددی در این رابطه خواهند بود و پیشبینی میشود متناسب با انتشار چنین اخباری، روند شاخص کل نیز دستخوش نوسان شود. بدینترتیب در روزهای پیش رو، ریسک بازار بالا ارزیابی میشود و پس از عبور از روز تاریخی سوم آذر، جهتگیری آتی بازار شفافتر خواهد بود .
سایه اخبار منفی مربوط به احتمال تداوم روند کاهشی قیمت نفت نیز بر بازار دیروز حاکم بود؛ این روند بهگونهیی است که بیژن زنگنه، وزیرنفت دیروز اعلام کرد بازگشت به نفت ۱۰۰ دلاری دشوار است چراکه برخی کشورهای عضو اوپک حاضر به کاهش تولید نفت خود نیستند.بر این اساس به باور برخی صاحبنظران اقتصاد ایران احتمالا در سال جاری و سال آینده بودجه کشور با کسری منابع مواجه خواهد شد. بروز حادثه آتشسوزی در پالایشگاه شازند اراک در شامگاه شنبه خبر منفی دیگری بود که دستکم موجب اثرگذاری منفی پتروشیمی شازند به میزان ۱۱واحد بر شاخص کل شد.
درعین حال همانطور که اشاره شد؛ عوامل اثرگذار بر روند صعودی شاخص کل درنهایت مغلوب عوامل منفی حاکم بر بازار شدند و به این ترتیب، گروههای محصولات شیمیایی و استخراج کانههای فلزی به ترتیب ۶۶ و ۲۱ واحد اثرمنفی بر شاخص گذاشتند و و ردههای اول و دوم بیشترین اثرگذاری منفی بر شاخص کل را بهخود اختصاص دادند. در همین حال شرکتهای نفت وگاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۳۱واحد و مخابرات ایران (اخابر) با ۲۷ واحد اثرمنفی بر شاخص کل بیشترین اثر منفی بر شاخص کل را بهنام خود ثبت کردند. دلیل افت سهام تاپیکو را میتوان به انجام معاملات بلوکی این سهم در روزهای گذشته در نماد عادی و در پی آن افزایش قیمت این سهم ارتباط داد؛ مسالهیی که موجب شده بود خلاف روند عادی افزایش قیمت این سهم، قیمت افزایش یابد و در روز گذشته این افزایش غیرعادی قیمت اصلاح شد .