تحلیل قیمت طلا وسکه

سکه بازار طلا، سکه و ارز در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی همراه بود و در دوره های زمانی مختلف، تحت تاثیر عوامل اقتصادی، سیاسی و البته مناسبات درونی بازار با تغییرات و نوساناتی مواجه شد؛ هر چند که در مقایسه با سال‌های اخیر می‌توان گفت بازار طلا و ارز در سال سپری شده از ثبات نسبی برخوردار بوده است.

قیمت‌ها در بازار طلا، سکه و ارز در سال ۱۳۹۳ در مقاطع زمانی مختلف با کاهش و افزایش‌هایی روبرو شد؛ نوساتی که در مقاطع زمانی از جمله اواخر پاییز و همچنین روزهای پایانی اسفند شدت بیشتری گرفت و قیمت ها با افزایش و کاهش قابل توجهی خودنمایی کردند.

در هفته های پایانی پاییز و اوایل زمستان سال ۱۳۹۳ بعد از سقوط قیمت نفت که تحت تاثیر مازاد عرضه نفت نسبت به تقاضا، وارد شدن نفت شیل، مازاد تولید نفت در اوپک و همچنین افزایش تولید نفت عراق شکل گرفت و قیمت نفت را تا مرز ۴۰ دلار کاهش داد، شرایط بازار طلا، سکه و ارز دستخوش تغییرات و قیمت ها صعودی شد.

صعود و نزول قیمت طلا چگونه بود؟

البته بازار طلا در سال گذشته به اندازه سال ماقبلش چندان پر نوسان نبود. در بیشتر ماه‌ها و روزهای ۱۳۹۳ قیمت هر اونس طلا کمتر از ۱۳۰۰ دلار بود و در آبان و آذر ماه به کمتر از ۱۲۰۰ دلار رسید و این روند کاهشی قیمت جهانی ادامه یافت تا اینکه در روزهای پایانی اسفند بین ۱۱۵۰ تا ۱۱۹۰ دلار در هر اونس معامله شد.

اما در بازار داخلی، هر گرم طلای ۱۸ عیار که به طور نسبی وضعیت با ثباتی را تا اواسط پاییز طی می کرد و به طور متوسط قیمت آن بین ۹۳ تا ۹۷ هزار تومان بود، همزمان با کاهش قیمت نفت در روزهای پایانی آذر ماه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار بار دیگر به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید؛ به گونه‌ای که این روند صعودی در دی و تا اواسط بهمن ماه ادامه داشت و به بیش از ۱۰۵ هزار تومان رسید.

این روند افزایشی در هفته‌های پایانی سال متوقف شد و در روزهای پایانی اسفند قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در بازار داخل به ۹۲ تا ۹۶ هزار تومان کاهش یافت.

قیمت انواع سکه در سال گذشته

سکه تمام بهار طرح جدید در بهار سال ۱۳۹۳ قیمتی بین ۹۴۱ تا یک میلیون و ۱۲ هزار تومان داشت. این روند در تابستان ادامه دار بود و تا اواخر مرداد ماه سکه تمام بهار طرح جدید با مقداری کاهش روبرو شد و به قیمت ۹۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

این روند در شهریور با نواساتی همراه شد تا اینکه در پایان آخرین ماه تابستان ۱۳۹۳ سکه تمام بهار طرح جدید به ۹۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافت.

در شروع شش ماه دوم سال قیمت این نوع سکه با ثبات نسبی همراه بود تا اینکه در آذر ماه بار دیگر از مرز یک میلیون تومان عبور کرد، روند افزایشی ادامه داشت تا در روز پایانی دی قیمت آن به یک میلیون و ۳۸ هزار تومان رسید اما در اواخر اسفند همچون قیمت طلا و ارز سیر کاهشی پیدا کرد و به ۹۴۰ هزار تومان رسید.

اما سکه تمام بهار طرح قدیم در بهار پارسال قیمتی بین ۹۴۰ تا یک میلیون و ۱۰ هزار تومان در نوسان بود.

در ماه های بعد قیمت سکه تمام بهار طرح قدیم ثبات نسبی داشت و در اواخر مرداد کاهش پیدا کرد و به ۹۳۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

در حالی که قیمت این نوع سکه در شهریور ماه در کانال ۹۴۰ هزار تومان قرار داشت در پایان این ماه این ماه به ۹۱۶ هزار و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

در شروع شش ماه دوم سال به طور متوسط سکه تمام بهار طرح قدیم بین ۹۳۰ تا ۹۴۵ هزار تومان قرار گرفت و در ادامه سیر کاهشی پیدا کرد و در آبان ماه تا مرز ۹۰۰ هزار تومان کاهش یافت.

در آذر ماه بار دیگر قیمت انواع سکه بالا رفت و بار دیگر قیمت سکه تمام بهار آزادی به یک میلیون و ۱۰ هزار تومان بازگشت و در ماه بعد قیمت آن بین ۹۷۰ تا یک میلیون و ۳۵ هزار تومان در نوسان بود.

این روند ادامه داشت تا در اواسط اسفند روند کاهشی قیمت سکه آغاز شد و تا ۹۱۰ هزار تومان پایین آمد و در اسفند با قیمت ۹۴۰ هزار تومان سال ۹۳ را به پایان رساند.

نیم سکه در ابتدای سال ۱۳۹۳ نوسان نسبتا زیادی داشت و بین ۴۹۹ تا ۵۳۲ هزار تومان متغیر بود. اما در خرداد ماه بود که که قیت نیم سکه به زیر ۵۰۰ هزار تومان به ثبات رسید و بین ۴۷۶ تا ۴۹۶ هزار تومان خرید و فروش شد.

این روند تا اوسط تابستان ادامه داشت تا اینکه اواخر مرداد قیمت نیم سکه به کمتر از ۴۷۰ هزار تومان رسید.

مهر، ماه پرنوسانی برای نیم سکه بود و در آبان ماه نیز قیمت نیم سکه تا ۴۵۵ هزار تومان کاهش یافت و در روزهای پایانی آذر بار دیگر به بالاتر از ۵۰۰ هزار تومان صعود کرد.

روز آخر دی ماه نیز نیم سکه ۵۱۶ هزار تومان در بازار معامله شد و اوایل بهمن تا ۵۲۱ هزار تومان افزایش یافت اما در اواخر بهمن کم کم شیب نزولی پیدا کرد و ۴۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان در روز پایانی بهمن عرضه شد.

همچنین بیشتر روزهای اسفند قیمت نیم سکه بالا ۵۰۰ هزار تومان ماند و بین ۵۰۵ تا ۵۳۲ هزار تومان در نوسان بود و با قیمت ۵۲۳ هزار تومان در سال ۱۳۹۳ به پایان رسید.

اما ربع سکه در بهار ۱۳۹۳ از ۲۷۸ تا ۳۲۵ هزار تومان داد و ستد شد و در شروع تابستان ثبات بیشتری داشت و بین ۲۶۹ تا ۲۸۰ هزار تومان در میانه های مرداد خرید و فروش شد و شهریور ماه روندی نزولی پیدا کرد و در آخرین روز این ماه به ۲۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافت.

در شروع شش ماه دوم بار دیگر ربع سکه به بالای ۲۷۰ هزار تومان رسید؛ به طور کلی دو ماه ابتدایی پاییز قیمت ربع سکه پر نوسان تر شد و بین ۲۵۵ تا ۲۷۲ هزار تومان داد و ستد شد و در آذر ماه همچون دیگر سکه ها با افزایش قیمت مواجه شد و تا ۲۷۶ هزار تومان افزایش یافت و در اواخر پاییز و اوایل زمستان در حدود ۲۷۰ هزار تومان ثبات داشت.

در اواسط زمستان نیز قیمت ربع سکه با نوسان چندانی روبرو نبود و بین ۲۶۸ تا ۲۷۱ هزار تومان عرضه شد. اما در اواسط اسفند ماه این سکه با افزایش قابل توجهی روبرو شد؛ به گونه ای که قیمت آن به ۲۷۸ هزار و ۵۰ تومان هم رسید و در روز پایانی اسفند به ۲۷۹ هزار تومان کاهش یافت.

مطالب پیشنهادی :

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2025 میهن نرخ. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی