پیشبینی بازار بورس در یک نگاه

بورسشاخص کل بورس از ۹ اردیبهشت سال جاری تا کنون در مدار سقوط قرار گرفته و از ۶۵ هزار و ۶۳۱ واحد با افت حدود ۲ هزار واحد به نیمه ۶۳ هزار واحد رسیده است.

به گزارش نامه نیوز، شاخص کل بورس روز گذشته در ادامه روند نزولی خود که در اردیبهشت سال جاری آغاز شده است با ۵۳۸ واحد افت در ارتفاع ۶۳ هزار و ۵۳۰ واحد توقف کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که شاخص کل بورس از ۹ اردیبهشت سال جاری تا روز گذشته به طور پیاپی کاهش یافته و از ۶۵ هزار و ۶۳۱ واحد با افت حدود ۲ هزار واحد به نیمه ۶۳ هزار واحد رسیده است.

ادامه دار بودن کاهش شاخص کل بورس در شرایطی رخ داده است که کارشناسان پیش بینی می کردند کاهش نرخ سود بانکی این روند را از بین خواهد برد. اما کاهش ۲ درصدی نرخ سود بانکی از سوی شورای پول و اعتبار نتوانست تاثیری بر روند حرکتی شاخص کل بورس بگذارد. همین موضوع موجب شد تا نگرانی ها درباره آینده بازار افزایش یابد و سرمایه گذاران با تردید بیشتری اقدام به خرید سهام کنند.

برگزاری نشست های حمایتی

در این شرایط اما روز پنج شنبه هفته گذشته نشستی با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیران بورس و جمعی از فعالان حقوقی برای بررسی مشکلات موجود بازار سرمایه برگزار شده است. یکی از حاضران در این جلسه درباره نتایج آن گفت: عمده زمان این نسیت به مشکلات هفته های اخیر بازار و مسائلی چون کمبود نقدینگی ، عدم اثر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه ، مواضع حقوقی ها و کاهش قیمت ها و روند نزولی شاخص مرتبط بود. این درحالی است که فعالان بازار هم باید تغییر شرایط را پذیرفته و منتظر اخبار خوش بعد از مذاکرات و ساماندهی صنعت بانکداری و حل مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی باشند.

وی با اشاره به حمایت حاضرین از تلاش های رئیس سازمان بورس برای حل مشکلات صنایع بازار و در پیش گرفتن رویه هایی برای حل محدودیت ها ، خاطر نشان کرد: با این همه مقرر شد ضمن انجام بررسی ها برای حل مشلکلات بازار، اقداماتی برای خروج از شرایط کنونی به عمل آید.

همچنین یکی دیگر مدیران حاضر در این جلسه هم به بورس پرس گفت: در این جلسه به رغم انتقادات برخی فعالان حقوقی به تصمیمات اتخاذ شده و تغییر رویه ها ، فضای مثبتی شکل گرفت و قرار شد به منظور تقویت اعتماد به بازار برنامه هایی اجرا شود. همچنین ضمن بررسی اقداماتی برای حل مشکل سامانه ، افزایش دامنه نوسان از ۴ به ۵ درصد در آینده ایی نزدیک عملی می شود. جمع بندی این جلسه مثبت و می توان به بهبود شرایط بازار در آینده امیدوار بود. چرا که وزیر اقتصاد به ناکارآمدی سیستم معاملات و مقررات و تغییر رویه ها اشاره و خواهان اصلاحاتی شده است .

علاوه بر این جلسه، روز گذشته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در مجلس شورای اسلامی با علی لاریجانی رئیس مجلس دیدار و گفتگو کرد که نشاندهنده حمایت مجلس از بازار سرمایه است. در این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی، نقش قوه مقننه را در بازار سرمایه کشور، حمایتی توصیف و با اشاره به روندهای تصویب قوانین مربوط به این حوزه، مصوبات مجلس را در طرح‌ها و لوایح اخیر از جمله لایحه رفع موانع تولید و همچنین مصوبه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را دارای ظرفیت‌های قابل توجهی برای رشد و توسعه هر چه بیشتر این بازار ارزیابی کرد و حمایت قوه مقننه در جهت ارتقاء و رونق بازار سرمایه را اولویت دار دانست.

در ادامه این دیدار محمد فطانت نیز ضمن ارائه گزارشی از وضع بازار سرمایه، مهمترین چالش‌های بازار سرمایه را تشریح کرد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مشکلات، ابهامات و موانع موجود بر سر راه صنایع مهم از جمله پالایشگاهی، سیمان، فولاد، سنگ آهن، پتروشیمی، بانک و خودرو را عامل موثری در نوسانات اخیر شاخص بورس برشمرد و تلاش برای رفع این موانع را زمینه‌ساز ایجاد رونق در بازار سرمایه کشور توصیف کرد. فطانت در ادامه تاثیر حمایت‌های مجلس شورای اسلامی از مازاد سرمایه و تداوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های قوه مقننه را در رفع مشکلات صنایع بزرگ بورسی با اهمیت شمرد.

تحلیل کارشناسان از آینده بازار

این اقدامات در حالی برای خروج بازار از رکود صورت گرفته است که فعالان بازار تحلیل های متفاوتی را درباره آینده بورس مطرح می کنند. علی احمدی از کارشناسان بازار سرمایه در این رابطه گفت: روند نزولی بازار سرمایه در حالی این روزها ادامه دارد که ابهاماتی چون مذاکرات هسته‌ای، کمبود نقدینگی صنایع و بنگاهها برای سرمایه‌گذاری دوباره، تصمیمات دولت و مجلس در خصوص مواردی مانند سیاست‌های ارزی، نرخ خوراک پتروشیمی ها و تعیین نرخ سود سپرده بانکی، ادامه ابهامات شرکت‌های پالایشگاهی و نیز نحوه مدیریت صف های خرید در بازار توسط مدیران بورسی به آن دامن زده اند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته مشکل مهمی که بازار سرمایه به عنوان نبض اقتصاد کشور از آن رنج می برد شرایط رکودی اقتصاد است که تاثیر مستقیم خود را بر سودآوری بنگاهها و نیز معاملات بازار سهام گذاشته است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که تا زمانی که ابهامات و ریسک های بورس از میان نرود، نمی توان انتظار رونق و ورود نقدینگی را به بازار سهام داشت تصریح کرد: با توجه به این که رفته رفته به فصل مجامع و تقسیم سود شرکت‌ها نزدیک می شویم، شاید این اتفاق به عنوان عاملی مثبت، روند نزولی بازار به صورت موقت و کوتاه مدت قطع کند که البته با توجه به پایین بودن سود تقسیمی برخی از شرکت در مقایسه با سال گذشته نباید انتظار جو مثبت و پایداری در بازار سرمایه را داشت.

همچنین سید حمید میر معینی کار‌شناس و فعال بازار سرمایه در تشریح شرایط کنونی بازار گفت: اکنون با توجه به احساس ترس و عدم امنیت نقدینگی در بازار سرمایه با رکود مواجه هستیم. بعد از آنکه مذاکرات هسته‌ای ایران و اعضای ۱+۵ در لوزان به تفاهم رسید شاهد ایجاد یک سری خوشبینی‌ها در بازار بودیم و شاخص قدری مثبت شد اما این فضا دوام نیاورد و به خاطر جهت گیری‌های مقامات ایرانی و غربی از میزان خوشبینی‌ها کاسته شد.

این کار‌شناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه هنوز هم خوشبینی نسبت به حصول توافق در تیرماه و لغو تحریم‌های اقتصادی در بازار سرمایه اثر دارد، گفت: عرضه‌های گسترده از سوی بنگاه‌های حقوقی سبب شد تا نقدینگی درون زا – حاصل جا به جایی سهام – از بازار سرمایه خارج شود. این بنگاه‌ها با عرضه سنگین پول‌های موجود را جذب و از بازار سرمایه بیرون بردند. علاوه بر این یک سری عرضه‌های اولیه نیز باعث خروج مبلغ زیادی از بازار شد.

میر معینی ادامه داد: به این ترتیب نه تنها نقدینگی جدید به واسطه سرمایه گذاران به بازار تزریق نشد بلکه نقدینگی موجود نیز خارج شد و اکنون با کاهش شدید نقدینگی در بازار سرمایه مواجه هستیم.

وی همچنین گفت: کاهش نقدینگی سبب می‌شود تا علی رغم باقی بودن خوشبینی به اوضاع سیاسی و لغو تحریم‌ها، کاهش نرخ سود بانکی، افزایش جهانی قیمت نفت، حفظ ارزندگی سهام‌ها و… دوره رشد را برای بازار سرمایه متصور نباشیم.

وی برخی اقدامات و تصمیمات متولیان بازار را عامل دیگری در ادامه دار شدن شرایط رکود بازار دانست و گفت: اقداماتی که بر اساس فقدان برنامه منسجم و سناریوهای مناسب برای برخورد با حالت خاص بازار سرمایه صورت می‌گیرد سبب شده است که بازار نسبت به این تصمیمات واکنش منفی نشان دهد.

مطالب پیشنهادی :

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2025 میهن نرخ. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی