رشد ۳۷درصدی درآمدهای گمرکی از محل حقوق ورودی در نیمه نخست امسال
- دوشنبه, مهر ۲۴, ۱۳۹۶, ۰:۰۰
- اقتصاد ایران, مالیات, نوار تصاویر
- 463 views
- ثبت نظر
مجموع درآمدهای گمرکی در نیمسال نخست به ۱۵۸ هزار میلیارد و ۸۳۵ میلیون ریال رسید که از این میزان ۱۰۴ هزار و ۶۲ میلیارد ریال از محل حقوق ورودی و ۵۴ هزار و ۷۷۳ میلیارد ریال از محل عوارض و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی اخذ شد.
بدون در نظر گرفتن درآمدهای حاصل از واردات خودرو، عملکرد درآمدی گمرک ایران نشان میدهد درآمدهای گمرکی از محل حقوق ورودی سایر کالاها ۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
همچنین درآمدهای گمرک از محل حقوق ورودی واردات خودرو نیز در شش ماهه نخست با افزایش همراه بود و در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۷ درصد رشد کرد.
بنابراین گزارش وصولیهای گمرک از محل مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی نیز ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشت و در مدت یادشده در بخش خودرو به چهار هزار و ۸۵۵ میلیارد ریال و در بخش سایر کالاها به ۴۹ هزار و ۹۱۸ میلیارد ریال رسید.
عمدهترین دلایل افزایش درآمدهای گمرکی امسال رصد ۱۰۰ درصدی کالاهای ورودی با کمک سامانههای هوشمند گمرک بوده که با راهاندازی بارنامه الکترونیک، فاکتور الکترونیک و عدلبندی الکترونیک، کنترل های هوشمند گمرکی وارد مرحله جدیدی شده است. همچنین افزایش واردات خودرو نیز در رشد درآمدهای گمرکی تاثیر داشته است.
بر این اساس همزمان با راهاندازی سامانههای هوشمند و الکترونیکی شدن گمرک هر ساله شاهد افزایش درآمدهای گمرکی بودهایم و گمرک ایران موفق شده است براساس عملکرد درآمدی نیمسال اول سالجاری به اندازه مجموع درآمدهای سال ۱۳۹۴ درآمد وصول کند.
پارسال بالاترین میزان درآمدهای گمرکی وصول شد و گمرک ایران در سال ۱۳۹۵ رکورد بیشترین میزان درآمدهای گمرکی سالیانه را شکست.
به گزارش ایرنا، مجموع تجارت خارجی ایران حدود ۸۸ میلیارد دلار در سال برآورد می شود؛ در نیمه نخست امسال بنا بر آمار گمرک، مجموع تجارت خارجی ایران با ۶ درصد رشد نسبت به پارسال به رقم ۴۴ میلیارد و ۱۳۹میلیون دلار رسید.
چین، هند، امارات، ترکیه، کره جنوبی و هند عمده شرکای تجاری ایران به شمار می روند.
ساماندهی واردات و صادرات از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (۱۳۹۶) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».
منبع: ایرنا