تحلیل قیمت دلار/سه شنبه ۲اردیبهشت

تحلیل قیمت دلار/سه شنبه 2اردیبهشت

دلارهنوز از یادها نرفته است که محمود احمدی نژاد با بازار ارز و دلار چه کرد و چگونه در عرض چند ماه دلار ۹۰۰ تومانی به مرز ۴۰۰۰ تومان رسید.سیاست های غلط پولی و مالی  در زمان حیات دولت دهم اما نه تنها با عث نوسنات دائمی بازار ارز شد بلکه سایر بازارهای اقتصادی را نیز تحت تاثیر قرار داد اما با روی کار آمدن دولت یازدهم به نظر می رسید دوران این نوسانات به پایان رسیده است چرا که نرخ ارز روی ۲۹۰۰ تا ۲۹۷۰ تومان ثابت مانده بود.

حالا اما چند روزی است که دلار دوباره مرزهای ۳۰۰۰ تومانی شدن را رد کرده است.

در واقع بازار ارز تهران از آغاز هفته گذشته در مسیر افزایشی قرار گرفت که در نظر کارشناسان علت این امر را باید در عواملی همچون اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، وضعیت منفی بازارهای موازی ارز مانند بورس و مسکن و افزایش تقاضا جست‌وجو کرد. درحال حاضر فعالان بازار پیش‌بینی دقیق و قاطعی از وضعیت نرخ ارز ندارند.

در همین زمینه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرده بود: نوسانات موجود در بازار ارز موقتی بوده و انتظار می‌رود شرایط به روال ماه‌های گذشته باز گردد.

ولی‌ا… سیف معتقد است: علائم مثبت ناشی از عملکرد اقتصاد با نوسانات روزهای اخیر در بازار ارز سازگار نیست که این امر می‌تواند ناشی از تاثیر عوامل غیراقتصادی باشد.

وی اظهار کرده: در شرایط عادی بعضی از اخبار و اظهارنظرها که بنابر احتمالات و نه از روی اطلاعات واقعی مطرح می‌شود، می‌تواند آثار کوتاه‌مدت و موقتی بر بازار داشته باشد که البته بلندمدت نخواهد‌بود.

درر هر حال کارشناسان اقتصادی معتقدند، یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت دلار سیاست بانک مرکزی در بالا بردن نرخ رسمی آن است.

از سوی دیگر، گفته می شود،  یکی دیگر  از عوامل مهم دیگر افزایش قیمت ارز در بازار، افزایش قیمت حامل‌های انرژی در قالب اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌هاست.

این عامل باعث نوعی افزایش انتظاری قیمت‌ها در بازار شده است. عوامل سیاسی هم قاعدتا اثر خود را روی بازار ارز خواهد گذاشت.

عامل دیگر در نوسان نرخ این روزهای ارز اما  گزارش آمانو دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. با وجود اینکه در گزارش آمانو به پایبندی ایران در عمل به تعهداتش در چارچوب توافقنامه ژنو تاکید شده، اما برخی از نکات غیرصریح نیز در این گزارش به چشم می‌خورد.

از عوامل دیگر موثر بر نوسان‌های نرخ ارز دلالانی هستند که معاملات صوری انجام می‌دهند. این دلال‌ها از خبرهای مرتبط و غیرمرتبط ازجمله بحران کریمه برای ایجاد التهاب و افزایش قیمت در بازار استفاده می‌کنند.

این افراد در خیابان فردوسی جمع می‌شوند و به شکل صوری قیمت‌ها را بالا و پایین می‌برند. در این تجمع خرید و فروش ارز برای تحویل در روز آینده انجام می‌شود و درصورتی که نرخ ارز بیش از رقم توافق شده باشد، موجب سودآوری برای خریدار خواهد شد.

به این ترتیب هر چند به نظر می رسد نوسان در بازار ارز کوتاه مدت است اما در هر حال این امر نگرانی هایی را برای مردم ایجاد کرده که باید منتظر ماند و دید وعده های رئیس بانک مرکزی در این خصوص عملی می شود یا خیر؟

مطالب پیشنهادی :

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2025 میهن نرخ. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی