بررسی عوامل موثر بر قیمت دلار طی هفته اخیر/۲۲خرداد

ارزاقتصاد کشور در طول سالهای گذشته به مسائل سیاسی گره خورده و از سال گذشته نیز مذاکرات هسته‌ ای در هر مقطع تاثیر مهمی بر بازار دلار وطلا داشته که قیمت ارز تاثیر مستقیم خود را بر سایر بازار ها نیز گذاشته ومی گذارد. به همین دلیل چشم فعالان بازار به نتیجه مذاکرات هسته‌یی دوخته شده است تا قیمتها را بر مبنای آن تعیین کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از صاحب نیوز، روز یکشنبه قیمت دلار از ۳ هزارو۲۷۵به ۳هزار و۲۴۵ تومان کاهش یافت. روز گذشته دلالان ارز خیابان سپه اصفهان در بلاتکلیفی کامل به سر می بردند وبه صورت لحظه ای وضعیت گفتگوها ی ایران وآمریکا را دنبال می کردند.
از ساعت یازده به بعد روز گذشته نوسان لحظه ای دلار شدت گرفت ودر بعداز ظهر دلار به حدود ۳هزارو ۲۰۰ تومان هم رسید.
صبح امرو ز اما بازار با ۳هزارو ۲۳۰ تومان شروع کرد.
وضعیت خرید وفروش همچنان راکد بود و خریداران، تنها به گرفتن قیمت بسنده می کردند.
درکنار نااطمینانی این گمان در بازار نیز وجود دارد که قیمت‌ها در صورت حصول یک نتیجه مشخص پتانسیل افت به پایین‌تر از سطح قیمتی ۳۲۰۰ تومان را نیز دارد.
پیش‌تر برخی کارشناسان پیش‌ بینی کرده بودند درصورت مشاهده نشانه‌های مثبت در مذاکرات، با توجه به تقویت سمت عرضه و خروج تقاضای عمده از بازار، دلار به محدوده ۳۱۰۰ تا ۳۲۰۰ تومان بازگردد.
همزمان با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد، بانک مرکزی هم با افزایش هشت ریالی نرخ رسمی دلار در مرکز مبادلات ارزی، نرخ دلار را ۲ هزار و ۵۵۹ تومان و ۹ ریال تعیین کرد.
با این حساب فاصله نرخ رسمی و آزاد دلار به حدود۶۶۰ تومان کاهش یافته است.
روز گذشته، نوسان محدود شاخص بازار ارز از نظر فعالان این بازار عادی بود. به اعتقاد آنها نرخ دلار روز گذشته متاثر از انتظارات شروع مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا یک افت نسبی را ثبت کرد و در حال حاضر منتظر نتیجه مذاکرات است.
بعضی از دلالان ارز خیابان سپه روز گذشته این گونه پیش بینی می کردند که در‌صورتی‌که نتیجه مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا خنثی باشد دلار ممکن است ظرف ۲تا ۳ روز به همان سطح ۳۲۷۰ تا ۳۲۹۰ تومان باز گردد و در صورت مثبت بودن نتیجه این مذاکرات هم به احتمال زیاد در همین سطح کنونی خواهد ماند.
هر چندشواهد امر نشان می دهد که فعالان غیر‌رسمی در حال حاضر قدرت مانورشان کم شده، اما در زمان بازگشت تقاضاهای عمده به بازار، مجدد فعال خواهند شد و در صورت ضعف در عرضه ارز می‌توانند التهاب آفرینی کنند.
این در حالیست که ارز حاصل از پتروشیمی که دولت وعده آن را داده بود هنوز به بازار تزریق نشده است.
بنابراین در صورتیکه ژنو به نتیجه دلخواه نرسد ویا تفهم نامه ایران با۵+۱دوباره تمدید شود این امکان وجود دارد که دلار نامیزان شود.

مطالب پیشنهادی :

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2025 میهن نرخ. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی