تاثیر توافق هسته ای بر نرخ دلار
- دوشنبه, فروردین ۱۰, ۱۳۹۴, ۱۲:۳۸
- ارز،طلا و سکه, نوار تصاویر, گالری عکس
- 1,104 views
- ثبت نظر
قیمت هر دلار آمریکا نیز در سال گذشته در مقایسه با سال های اخیر از ثبات بیشتری برخوردار بود. دلار سال ۱۳۹۳ را با قیمت حدود ۳۰۵۰ آغاز کرد و در ماه های ابتدایی سال بین ۳۱۱۰ تا ۳۳۰۰ تومان در نوسان بود.
در تابستان نیز بین ۳۱۰۰ تا ۳۲۰۰ تومان داد و ستد می شد که با ثبات ترین دوره زمانی برای دلار در سال گذشته بود. این روند ادامه داشت تا اینکه در هفته های پایانی پاییز، جهشی قابل توجهی داشت و به بیش از ۳۵۰۰ تومان رسید.
این روند با فراز و نشیبی کم تا اواسط اسفند ادامه داشت که در دو هفته پایانی سال هر دلار آمریکا بیش از ۲۰۰ تومان کاهش یافت و حتی به ۳۱۸۰ تومان هم رسید و با قیمت حدود ۳۲۰۰ تومان سال ۱۳۹۳ را به پایان رساند.
افزایش ۱۲ درصدی قیمت دلار در سال گذشته
به نظر می رسد خوشبینی هایی که از روزهای پایانی اسفند برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایجاد شد در کاهش قیمت دلار تاثیر مهمی داشته است.
به طور کلی قیمت دلار در بالاترین قیمت در سال گذشته به ۳۵۷۰ تومان رسید که این موضوع نشان دهنده نوسان ۳۴۵ تومانی قیمت دلار در سال ۱۳۹۳ است. قیمت دلار از ابتدای پارسال حدود ۳۴۵ تومان رشد داشته و این به معنای افزایش حدود ۱۲ درصدی قیمت در این مدت است.
در سال ۱۳۹۳ موضوع تک نرخی شدن ارز از جمله وعده های مهم بانک مرکزی بود که عملیاتی شدن آن می توانست نقش مهم و اثرگذاری در سامان دهی بازار ارز داشته باشد اما این وعده در سال گذشته عملی نشد تا همچنان ارز دو نرخی در بازار وجود داشته باشد. اما با توجه به اینکه بانک مرکزی تک نرخی شدن ارز را همچنان جزو برنامه های خود اعلام می کند این امیدواری برای تک نرخی شدن ارز در سال جاری وجود دارد.
به غیر از مسئله تک نرخی شدن ارز که نیاز به بحث جداگانه و مفصلی دارد، از اواسط زمستان بود که بانک مرکزی از برخورد با دلالان در بازار آزاد ارز خبر داد و اعلام شد که خرید و فروش ارز توسط دلالان غیر قانونی است؛ اتفاقی هنوز که عملی نشده است، چرا که به نظر می رسد این طرح نیاز به زمینه ها و برنامه های بلند مدت تری برای اجرایی شدن داشته باشد.