ارز تک نرخی در سال ۹۵
- شنبه, مهر ۲۵, ۱۳۹۴, ۱۹:۳۳
- ارز،طلا و سکه, نوار تصاویر, گالری عکس
- 700 views
- ثبت نظر
ولی الله سیف عصر شنبه در نشست مشترک سیاست دولت در تسریع رونق اقتصادی که با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و محمدباقر نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در محل ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد درخصوص زمان اجرای تک نرخی شدن ارز با توجه به سیاست های اقتصادی دولت در ۶ ماهه دوم، افزود: فضا و شرایط برای یکسان سازی نرخ ارز وجود دارد اما به دلیل ضرورت وجود کانال های ارتباطی بین المللی زمان اعلام شده برای تک نرخی شدن ارز ۶ ماه بعد از عملیاتی شدن برجام است.
** سیاست دستوری برای نرخ سود بانکی جوابگو نیست
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درخصوص برنامه کاهش نرخ سود بانکی، گفت: تجربه نشان داده سیاست دستوری در ارتباط با نرخ سود بانکی جواب نمی دهد و باید به سمتی حرکت کنیم که نرخ ها در آن فضا به حد قابل قبولی برسد.
وی با اشاره به برنامه فعال شدن بانک مرکزی در بازار بین بانکی، افزود: با اجرای این برنامه نرخ سود بانکی به سمت کاهش پیش می رود ضمن آنکه نرخ بین بانکی در گذشته ۲۹ و ۲۸ درصد بوده که ظرف دو ماه گذشته این رقم به ۲۶ درصد کاهش یافته است.
** تزریق منابع با رعایت کنترل تورم
سیف در پاسخ به این پرسش که چه میزان نقدینگی با کاهش سپرده قانونی بانک ها به اقتصاد تزریق می شود، اظهار داشت: بانک مرکزی ماه به ماه وضعیت نظام بانکی و بانک ها را کنترل می کند و با استنباط از بررسی ها و رعایت کنترل تورم منابع تزریق می شوند.
وی گفت: عامل دیگر آنکه هدایت نرخ سود به دامنه قابل قبول خواهد بود و رقمی در این زمینه اعمال نمی شود بنابراین سیاست هایی دنبال می شود که آثار مثبتی در پی داشته باشند.
به گفته وی سپرده قانونی براساس عملکرد بانک ها و ضوابط بانک مرکزی تعیین خواهد شد.
** سپرده گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری نزد بانک توسعه صادرات برای صادرکنندگان
سیف از سپرده گذاری ۲۰۰ میلیون دلاری نزد بانک توسعه صادرات برای صادرکنندگان به خصوص بخش خدمات فنی و مهندسی برای مساعدت به این بخش خبر داد و ادامه داد: صادرکنندگان می توانند با بهره گیری از این منابع به فعالیت خود ادامه دهند ضمن آنکه با صدور ضمانتنامه در مناقصات بین المللی نیز شرکت کنند.
** واریز ۱٫۴ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی از هند تایید شد
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درخصوص آزاد شدن ۱٫۴ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی، گفت: ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار از محل منابع استفاده نشده ایران تا زمان اجرایی شدن برجام واریز خواهد شد.
وی افزود: پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی و بودجه نفت این ارقام به ریال تبدیل شده و به خزانه واریز می شود که تقاضا داریم بخشی از منابع به سیستم بانکی نیز پرداخت شود.