دستمزد کارگران باید ۱٫۵ میلیون تومان باشد!

دستمزد کارگران باید 1.5 میلیون تومان باشد!

حیدریشبکه ایران / برنامه مناظره دیروز به تعیین دستمزد کارگران اختصاص داشت و در پایان شرکت کنندگان دراین مناظره دستمزد۱٫۵ میلیون تومان را برای سال آینده پیشنهاد کردند.

عضو هیئت مدیره کانون انجمن صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه افزایش مزد کارگران با تورم همخوانی ندارد، گفت: خرید مسکن با این حقوق‌ها برای کارگران آرزو شده است.

ناصر چمنی عضو هیئت مدیره کانون انجمن صنفی کارگران کشور در برنامه مناظره تلویزیونی که در خصوص دستمزد سال آینده کارگران برگزار شد، اظهار داشت: همیشه از کلمه افزایش برای حقوق کارگران استفاده می‌کنیم در حالی که هیچگاه افزایش حقوقی برای کارگران وجود نداشته و زمانی افزایش معنا پیدا می‌کند که حقوق کارگران بیش از تورم اعلامی بسته شود.
وی افزود: به جز یک سال در سال‌های اخیر، همیشه کمتر از تورم اعلامی بانک مرکزی کارگران حقوق دریافت کردند و در چند سالی که کمتر از میزان تورم حقوق بسته شده و کارگران در تأمین نیازهای خود با مشکل مواجه هستند که اثرات آن در جامعه مشخص می‌شود.
به گفته این فعال کارگری در پی سال‌های اخیر دستمزد کارگران ۶ درصد کمتر از تورم بوده و به همین دلیل باید از بخش‌های مختلف زندگی خود مانند بهداشت و خورد و خوراک بزنند.
وی تأکید کرد:‌ خرید مسکن دیگر برای کارگران آرزو شده است و همچنین طبق ماده ۴۱ قانون کار تورم اعلامی بانک مرکزی ملاک افزایش حقوق کارگران بوده اما در سال‌های گذشته این موضوع محقق نشده است.
چمنی با بیان اینکه اول سال همیشه تولیدکنندگان روی قیمت کالاهای خود می‌کشند اما کارگران مجبور هستند ۱۲ ماه را صبر کنند تا تورمی که طی این ماهها بر دوش کارگر بوده را در سال بعد جبران کنند.
وی تأکید کرد: هیچ وقت مزدی براساس تورم واقعی برای کارگران تعیین نشد و همیشه کمتر از تورم بوده و اکنون نیز همخوانی ندارد به خصوص در یک و نیم سال اخیر که تورم نجومی بوده و کمتر از آن افزایش یافته است.
راغفر: فرار مغزها به دلیل کمبود دستمزدها
یک استاد اقتصاد گفت: یکصد سال است که در ایران فرار مغزها داریم و این به دلیل سیاست‌های دستمزدی بوده و این باعث شده که افراد به حقوق خودشان دسترسی پیدا نکنند و به همین دلیل سرمایه‌های بزرگی از کشور بواسطه اینکه دولت‌ها مسئولیت‌های خود را اجرا نکرده‌اند، خارج شده است.
حسین راغفر استاد اقتصاد و متخصص اقتصاد اجتماعی که موافق افزایش دستمزد کارگران به اندازه واقعی بود در برنامه امروز مناظره با عنوان «حداقل دستمزد کارگری در سال ۹۳» گفت: فکر می‌‌کنم این سوال و تقابل شکل گرفته یک تقابل غط است و بنظرم بایستی توجه کرد که دستمزد یکی از اصلی‌ترین متغیرهای اقتصادی است که روی متغیرهای دیگران تأثیر می‌گذارد و از آنها تأثیر می‌پذیرد.
* تعارض بین کارگر و کارفرما نیست، دولت مقصر است
وی افزود: این تعارض و تقابل که اشاره می‌شود که طرفدار کارگر یا کارفرما هستید تعارض غلطی است امروز کارگر و کارفرما به این نتیجه رسیدند که مقصر کسی دیگری است که هر دو قربانی سیاست‌های غلط شده‌اند.
این استاد اقتصاد گفت: در خیلی جاها کارگر و کارکرفرما با هم تفاهم می‌کنند ولو اینکه ۶ یا ۷ حقوق نگیرند و همه در تلاش برای حفظ کار هستند.
راغفر اظهار داشت: اصلی‌ترین مشکل، مشکل سیاست‌های اقتصادی دولت بوده که به نفع گروه‌های برخوردار و به زیان کل جامعه بوده است.فقط مسئله دستمزد کارگر نیست بلکه مسئله دستمزد کل نیروی کار است.
وی افزود: این کارفرما نیست که بایستی این را بپردازد بلکه این دولت است که ما به ازای خطاهای دولت باید به عنوان مابه‌التفاوت این دستمزد را به کارفرما بپردازد تا وی هم به کارگر و نیروی کار بپردازد و ممکن است همه آن به صورت نقدی نباشد.
این استاد اقتصاد اظهار داشت: به واسطه شکاف واقعی بین دستمزد واقعی و نیروی کارگر افتاده است بخشی از این مابه‌التفاوت دستمزد می‌تواند به صورت کالا و خدمات ارائه شود.
راغفر گفت: اصلی ترین وظیفه دولت‌ها در کشورهای صنعتی جمع‌آوری مالیات و توزیع آن برای ارائه خدمات به انسان‌ها برای امکان‌پذیر زندگی انساهاست.
*فرار مغزها یکصد سال است
وی گفت: یکصد سال است که در ایران فرار مغزها داریم و این به دلیل سیاست‌های دستمزدی بوده و این باعث شده که افراد به حقوق خودشان دسترسی پیدا نکرده‌اند و به همین دلیل سرمایه‌های بزرگی از کشور خارج شده است بواسطه اینکه دولت‌ها مسئولیت‌های خود را اجرا نکرده‌اند.
صادقی: مزد هیچ نقشی در تورم ندارد/ سیاست‌های بودجه‌ای عامل افزایش تورم
رئیس اتحادیه پیش‌کسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه دستمزد هیچ نقشی در تورم ندارد، گفت: سیاست‌های بودجه‌ای دولت مهمترین عامل افزایش تورم بوده است.
در جریان مناظره تلویزیونی امروز، حسن صادقی رئیس اتحادیه پیش‌کسوتان جامعه کارگری ضمن موافقت با افزایش دستمزد کارگران اظهار داشت: بحث افزایش دستمزد نقشی در تورم نداشته و سوال برنامه مبنی بر افزایش دستمزد متناسب با تورم انحرافی است.
*تورم ارتباطی به حقوق ندارد
وی ادامه داد: آمار و ارقام کاملا واضح و روشن است. اگر حقوق و دستمزد افزایش نیابد، تورم در ایران سیر صعودی خواهد داشت.
صادقی گفت: در زمان جنگ هیچ افزایش حقوقی نداشتیم، اما تورم همچنان در حال افزایش بود بنابراین تورم هیچ ارتباطی به حقوق ندارد.
*۶۷درصد کارگران درآمدشان عقب تر از هزینه است
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه هم‌اکنون درآمد نیروی کار با هزینه‌هایش هم‌خوانی ندارد و شکاف بزرگی در این بین دیده می‌شود، گفت: ۶۷ درصد کارگران درآمدشان عقب‌تر از هزینه‌هایشان است بنابراین مجبورند با پرکاری، اضافه‌کاری، تاکسیرانی یا نگهبانی شیفت شب کمبود درآمد خود را جبران کنند.
وی گفت: به لحاظ علمی اثبات می‌کنیم که حقوق و دستمزد هیچ نقشی در تورم نداشته است. در سال ۸۸، حقوق ۸٫۷ درصد افزایش اما تورم به اندازه ۲۱ درصد رشد داشت.
وی با بیان اینکه آنچه که موجب نارسایی اقتصادی می‌شود، سیاست‌های بودجه‌ریزی نادرست دولت است، گفت: بودجه‌های عمرانی موجب افزایش تورم و به حاشیه بردن تولید و ایجاد رانت در اقتصاد می‌شود.
صادقی همچنین در پایان با تاکید دوباره بر اینکه مزد هیچ نقشی در تورم ندارد، گفت: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم تا بین زندگی کارگر و درآمدش تعادل ایجاد شود.
عدالتیان: امروز هیچ کارمندی زیر یک میلیون تومان حقوق نمی‌گیرد
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: بنگاه‌های اقتصادی قربانی سیاست‌های غلط دولت دهم هستند.
جمشید عدالتیان در برنامه مناظره امروز که با موضوع حداقل دستمزد در حال برگزاری است گفت: چیزی به نام جنگ کارگر و سرمایه وجود ندارد و فضای ایجاد شده را نمی‌پسندم.
وی افزود: همه کسانی که کار می‌کنند چه کارمند و چه کارگر و همه کارکنان باید مشمول این قانون و افزایش دستمزد شوند و من معتقدم قانون باید بر کلیه کارکنان تعمیم داشته باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایرانی گفت: بزرگترین سرمایه کارآفرین نیروی انسانی است لذا نیروی انسانی باید رضایت کافی داشته باشد تا هم کارگر و هم بنگاه روی پای خودشان بایستند.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط امروز قربانی اصلی بنگاه‌های اقتصادی هستند گفت: بنگاه‌های اقتصادی قربانی سیاست‌های غلط هستند و چگونه است وقتی که ما مسئول تورم نیستیم ولی باید جوابگوی تورم باشیم؟ چرخ اقتصاد نمی‌چرخد ولی ما باید جوابگو باشیم. جنگ امروز جنگ بین کار و سرمایه نیست. جنگ با سیاست‌های غلط دولت دهم است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: من دلم به حال کسانی می‌سوزد که کار ندارند و باید سر کار بیایند.
وی افزود: امروز هیچ کارمندی زیر یک میلیون تومان حقوق نمی‌گیرد لذا حداقل دستمزد نمی‌تواند تعیین کننده حقوق باشد اما معیاری برای افزایش است در حالی که بسیاری از کارهای آزاد مرتبا خدمات را گران کرده و حقوق خود را افزایش می‌دهند.
فروتن‌مهر: حقوق ۷۰۰ هزار تومانی کفاف زندگی کارگر را نمی‌دهد/خودم را کارگر می‌دانم
عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان گفت: با حقوق ۷۰۰ هزار تومانی نمی توان هزینه زندگی کارگر را تامین کرد.
حسین فروتن‌مهر عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان در برنامه تلویزیونی مناظره، با بیان اینکه خود را کارگر می‌دانم و معادل آنها کار می‌کنم، اظهار داشت: اکنون بیش از ۴۴ سال است دو شیفت کار می‌کنم و مشکل اصلی جامعه مدیریت است. سال گذشته افزایش حداقل دستمزد ۲۵ درصد بود و طبق آمار وقتی نگاه می‌شود با بقیه سطوح بیش از ۴۶ درصد به کارگران پرداخت شده است.
فروتن‌مهر اظهار داشت: نمودار افزایش دستمزد و تورم از سال ۷۵ تا ۸۵ نشان می‌دهد که طی این سال‌ها تورم ۳۰۰ درصد بوده و افزایش دستمزد ۶۰۰ درصد بوده است ولی مشکل کارگران مسکن و هزینه‌های جاری است که اکنون با ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پاسخگوی نیازها نیست و می‌فهمیم خط فقر کجاست و اکنون در بخش تولیدی خودمان حقوق به این صورت پرداخت نمی‌کنیم و با ترفندهای مختلف سعی در افزایش آن داریم.
این فعال کارفرمایی با تأکید براینکه باید کمک کنیم تا مشکلات جامعه تولید حل شود، تصریح کرد: قرار بود بهره بانکی یک رقمی شود اما به ۳۰ درصد رسید و جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود که محقق نشده است و هیچکدام از مسائل کلی کارگران نیز حل نشده است.
به گفته وی با هر تورمی که فکر کنید دستمزد کارگران تعیین شود اما باز از اول سال با نبود مسئولیت و مدیریت و کنترل قیمت‌ها افزایش قیمت نفت، گاز، بنزین چندین‌ برابر می‌شود می‌بینیم که نمی‌توان پاسخگوی نیاز کارگران با این حقوق بود.
وی افزود: اگر تولید در جامعه تقویت شود وضعیت اقتصادی تغییر می‌کند و شاهد رشد خواهیم بود.
صادقی: ۶۷ درصد کارگران حداقل بگیر هستند/ عدالتیان: آنجا که لازم است اعتصاب کنید
در مناظره حداقل دستمزد صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ۶۷ درصد کارگران حداقل بگیر هستند؛ امری که با واکنش جمشید عدالتیان عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی مواجه شد که گفت: که لازم است اعتصاب و آنجا که لازم است حرکت کنید.
در ادامه برنامه مناظره با عنوان «حداقل دستمزد کارگری در سال ۹۳» حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: آنانی که حداقل می‌گیرند درصد بسیار کمی هستند ملاک برای ما میزان حداقل حقوقی است که الان در تأمین اجتماعی سر سفره سازمان نشسته است.
وی افزود: ۷۵ درصد حداقل بگیران سازمان تأمین اجتماعی نشان دهنده این است که در بخش اشتغال همین وضع را داریم الان در حال حاضر ۶۷ درصد کارگران حداقل بگیر هستند.
عدالتیان گفت : شما از همه دفاع کنید، شما از همه کارپذیران دفاع کنید، تأمین اجتماعی مسئله خاصی است، شما با ساختار اگر با ساختار موافق هستید که کارگران عزیز نسبت به خدمات درمانی خوب حمایت می‌شوند.
صادقی اظهار داشت: یک بحثی داریم که درصد بسیار کم است ولی من می‌گویم ۶۷ درصد است، تعدادی که بالای یک میلیون می‌گیرند بسیار کم هستند.
عدالتیان اظهار داشت: کارگر متخصص با حداقل حقوق می‌آید؟ من ندیده‌ام.
صادقی گفت: چند درصد نیروی کارگر ما متخصص هستند، من کارگری را برای شما می‌آوریم که مهندس صنایع غذایی است که حداقل حقوق را می‌گیرد.
عدالتیان اظهار داشت: من سراغ دارم که کارگر صنایع غذایی دو میلیون کمتر نمی‌گیرد.
صادقی اظهار داشت: شما می‌خواهید مشکلات را گردن دولت و نظام بیندازید.
عدالتیان گفت: شما دولت و نظام را جدا کنید،
صادقی اظهار داشت: نکته دیگر اینکه ۴۶٫۹۲ درصد افزایش داشتیم، این ۴۶٫۹۲ درصد نقشش در سفره نیروی کار چیست آیا کارگر می‌تواند با ۶۰۰ یا ۷۰۰ یا یک میلیون می‌تواند زندگی اداره کند، قطعا نمی‌تواند.
وی افزود: اینکه می‌گویید تورم ۳۰۰ درصد و حقوق ۶۰۰ درصد افزایش یافته است نمی‌دانم این آمار را از کجا آورده‌اید.
صادقی اظهار داشت: ما دو سبد داریم یک سبد فراوانی که ۳۹۵ قلم کالا در آن است و یک سبد حداقلی که شاخص قیمت خوراک و آشامیدنی‌ها هستند.
صادقی افزود: شاخص اگر ۱۰۰ باشد رشدی را که نشان داده از سال ۸۴، ۱۱۱٫۱ بوده است و سال ۱۳۹۲ رسیده ۴۹۶٫۴ و میزان حقوق ما سه برابر شده است.
وی اظهار داشت: یعنی ما ۶۷ تا ۷۰ درصد حقوقمان عقب است از هزینه زندگی است آیا کارگر مسافرت نمی‌خواهد برود آیا نمی‌خواهد آنتالیا و کیش برود، آیا فقط هزینه کارگر لباس و پوشاک است، کارگر دچار فقر مزمن است.
صادقی گفت: اگر کشوری اقتصاد و دستمزد کارگر کم باشد آن کشور اقتصادش با رکود مزمن است اگر ژاپن، ژاپن شده است به علت این است که احترام برای کارگرش قائل بوده است.
رئیس اتحادیه پیسکسوتان کارگری اظهار داشت: از سال ۱۳۴۰ تا ۴۵ اصلا افزایش حقوق نداشته‌ایم، از سال ۱۳۶۰ تا ۶۵ ما افزایش حقوق نداشتیم و تورم کار خودش را کرده است.
صادقی اظهار داشت: کارگر ایران در ماه ۱۵۶ دلار می‌گیرد بروید ببنید کارگر ترک چقدر می‌گیرد.
عدالتیان گفت: در کشور ما فقر وجود دارد و من هم دلم می‌سوزد من هم در کنار مردم هستم ما هر چه داشته‌ایم آورده‌ایم گذاشته‌ایم در کارخانه‌ای که هیچ سودی برای ما ندارد.
وی افزود: کاش مثل بعضی از سرمایه‌دارها می‌آمدیم ثروتمان را می‌گذاشتیم در بانک و خیالمان راحت‌تر می‌شد. ما مسئول فقر نیستیم ما تولید کننده ثروت هستیم که ایجاد شغل کرده است.

مطالب پیشنهادی :

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

تمام حقوق این سایت برای © 2025 میهن نرخ. محفوظ است.
قدرت گرفته از وردپرس فارسی